Zwanger?

Denk je dat je zwanger bent? Dan kan je bij mij terecht voor een bloedname om dit vast te stellen. Samen overlopen we het verdere verloop en geef ik je tips omtrent enkele zwangerschapskwaaltjes.

 

Voorbereiding en opvolging

Tijdens je zwangerschap kan je bij mij in de praktijk terecht voor verdere opvolging naast jouw vaste controles bij de gynaecoloog. Ik reken voldoende tijd zodat je met een fijn gevoel buiten kan stappen.

Eerst en vooral vertrek ik vanuit jouw vragen. Waar zit je mee, heb je ergens last van, … Ik zorg ervoor dat je weet wat er komen gaat en dat jullie jezelf kunnen voorbereiden. Verder doe ik ook enkele controles bij jou en je baby’tje zoals het luisteren naar de harttonen, kijken hoe je kleintje ligt, het nemen van jouw bloeddruk, controle van je urine en ook voor de suikertest kan je bij mij terecht.

Het eerste consult is meestal rond 16 weken zwangerschap, maar dit kan uiteraard ook nog later. De verdere opvolging is in overleg met jullie. Vaak is dit tussen de controles van de gynaecoloog door. Je hebt in het totaal recht op 12 consultaties. Vanaf dat je 37 weken zwanger bent, moet je ieder week op controle komen.

Praktisch

Tijdens de eerste kennismaking bespreken we hoe we de verdere opvolging van jouw zwangerschap zullen inplannen. In het begin zal dit maandelijks zijn en naar het einde toe zal dit frequenter worden. 

Bij je eerste consultatie maak ik jouw dossier in orde. Vergeet ook zeker jouw moederboekje niet, zodat ik dit verder kan invullen en ieder zorgverlener op de hoogte is van de verdere evolutie van jouw zwangerschap.

Omdat ik geconventioneerd ben en werk met het derdebetalerssysteem, regel ik de afrekening van de consultaties rechtstreeks met jouw mutualiteit.

Wens je meer informatie of een afspraak?

Contacteer mij op vroedvrouw@dekleinereusendedraak.be of op 0479 32 94 54