And what could be more beautiful, than bringing new life into the world?

Een zwangerschap is zo iets magisch, zo iets onwerkelijk. Er komen ongetwijfeld veel vragen op je af.  Ik wil er voor jou zijn vanaf  het moment dat je nog maar denkt aan gezinsuitbreiding tot 1 jaar na de geboorte van jouw kleintje. Samen gaan we voor een goede voorbereiding zodat je geïnformeerd en met meer vertrouwen in je eigen kunnen, aan dat nieuwe hoofstuk in jouw leven kan beginnen.

Eerste kennismaking/afspraak

In het begin kom je langs in de praktijk voor een kennismakingsgesprek of kom ik langs bij thuis. Tijdens dat gesprek worden vooral jouw vragen beantwoord, wordt er informatie gegeven over de werking en stel ik een dossier op. Je plekje ligt dan ook ineens vast voor de thuisopvolging na de bevalling.

Bovendien doe ik ook een kleine medische controle van jou en de baby. Samen bekijken we hoe de verdere opvolging zal verlopen. 

Indien je een kennismakingsgesprek wenst vast te leggen, neem dan gerust contact met mij op!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Kinderwens

Zijn jullie klaar voor het volgende hoofstuk in jullie leven en zitten jullie met nog heel wat vagen?

Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd aan deze nieuwe stap kan beginnen. Tijdens een preconceptioneel consult beantwoord ik al jullie vragen. Ook als je een fertilliteitstraject volgt ben je steeds bij mij welkom voor een luisterend oor.

Zwangerschap

Ben je zwanger? Proficiat!

Ik begeleid jou heel graag doorheen je zwangerschap.  Samen zoeken we een antwoord op al jouw vragen en volg ik jou en je baby medisch op.

Borstvoedingsadvies

Wil jij je graag nog extra voorbereiden op het geven van borstvoeding? Je kan bij mij ook terecht voor een 1-op-1 afspraak waar we alles grondig overlopen.

Infosessies en workshops

Wil jij je graag extra voorbereiden op alle aspecten van zwanger zijn en op de arbeid en bevalling en het geven van borstvoeding? 

 • Zwangerschapscursus
 • Babymassage
 • Individuele infosessies

Je kan bij mij ook terecht voor een individuele afspraak waar we samen alles stap voor stap overlopen.

Begeleiding na de geboorte

Je kleintje is geboren, en nu? Als ouder heb je ongetwijfeld veel vragen. Je wilt immers het aller beste voor je kindje.

“Heeft hij nu niet te koud?”, “Drinkt hij wel goed?” of “Slaapt hij nu niet te veel?”. Dit zijn vragen die elke kersverse ouder zich stelt. 

Ik kom bij jou thuis langs voor alle medische controles bij jou en je kleintje.  Je kan bij mij terecht vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 1 jaar.

Wat kost het?

Omdat ik graag iedereen de kans wil geven om zich door een vroedvrouw te laten bijstaan werk ik als geconventioneerd vroedvrouw. Dit wil zeggen dat we ons houden aan de tarieven die vooropgesteld worden door het RIZIV. Meer info kan je op de website van uw mutualiteit vinden. 

Bovendien werk ik via de derdebetalersregeling. Daardoor zal je buiten de hieronder expliciet vermelde kosten, niets rechtstreeks dienen te betalen aan mij.

Je hebt na je bevalling recht op een aantal huisbezoeken, afhankelijk van je ziekenhuisverblijf. Je kan deze bezoeken opnemen tot maximum 1 jaar na de bevalling. Je hebt geen doktersvoorschrift nodig.

Zijn de huisbezoeken waar je recht op hebt voorbij en wens je verdere begeleiding? Dan kan je vroedvrouw langer komen. Voor deze verlenging heb je wel een voorschrift van je arts nodig.

Ik reken een éénmalige dossierkost van 30 euro aan. Deze dient betaald te worden bij het eerste bezoek en dient voor het dekken  van de opstartkosten en het gebruikte materiaal. Per huisbezoek reken ik een kilometervergoeding van 0,30 euro per km (enkel heen)De meeste hospitalisatieverzekeringen dekken deze extra kosten. Vraag hieromtrent zeker meer informatie bij jouw verzekering. Je ontvangt hiervan steeds een factuur.

In welke regio ben ik actief?

Ik ben actief in de regio West-Limburg, meer bepaald in volgende gemeentes:

 

 • Herk-de-Stad

 • Lummen

 • Halen

 • Diest

 • Beringen

 • Heusden-Zolder

 • Nieuwerkerken

 • Hasselt (Kermt – Stokrooie – Kuringen – Kiewit – Hasselt-Centrum)

 • Zonhoven

Indien jouw gemeente hier niet bij staat, neem dan gerust contact op met mij en dan bekijk ik wat ik voor jou kan doen.

Hoe kan je mij contacteren?

Voor niet-dringende oproepen en vragen kan je bij mij terecht van 8u ‘s ochtends tot 19u ‘s avonds. Dit kan op het nummer +32 (0) 479 32 94 54.

Of je kan steeds een mail sturen naar vroedvrouw@dekleinereusendedraak.be.

Voor dringende oproepen en/of vragen kan je ook na deze uren bij mij terecht.