Zorgvuldig voor JOU uitgekozen

Al onze producten worden eigenhandig gekozen waarbij ze allemaal geselecteerd zijn op hun duurzaamheid, kwaliteit, productieproces, veiligheid.

Ons Verhaal

Je ziet het waarschijnlijk al op de foto. Ik ben de jonge gelukkige en vooral trotse mama van Léon en Felix. Het team wordt vervolledigd door mijn man, die vooral administratief een handje toesteekt. Onze zoon heeft gediend als inspiratiebron voor deze webshop.

Ik heb altijd al gedroomd van een eigen zaak waar ik mijn ‘eigen ding’ kon doen. Met de geboorte van mijn zoontje werd deze drang groter. We vonden het moeilijk om een winkel te vinden waarbij er aandacht wordt besteed aan de gebruikte materialen en productieprocessen, maar ook aan persoonlijk contact en advies.Op dat moment rees het idee om zelf een ecologische webshop te openen voor baby- en kinderkledij, verzorgingsproducten voor mama en baby, accessoires, decoratie, speelgoed, producten voor borstvoeding,…

Ik probeer alles heel persoonlijk te houden door het te combineren met mijn blog en advies. Door mijn achtergrond als vroedvrouw en kennis en ervaring als mama zal ik jullie dan ook zo goed mogelijk proberen begeleiden en ondersteunen.
Alle producten zijn eigenhandig gekozen waarbij ze allemaal geselecteerd zijn op hun duurzaamheid, kwaliteit, productieproces, veiligheid.

Textiel & Kledij

Alle kledij is minstens gemaakt met stoffen van organische oorsprong. Verschillende merken hebben het GOTS-label.

Dit label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurd. Het geeft aan dat de textielvezels afkomstig zijn van biologische landbouw. Zo moet het product minstens minsten 95% organische (biologische) vezels bevatten. Bij de productie van kledij mogen geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen gebruikt worden. Daarnaast legt GOTS de verplichting op een duurzaamheidsplan op te maken met aandacht voor water- en energieverbruik en afvalbeheer. Zo houdt het rekening met de maximale emissienormen voor water bij productie van het textiel. Er zijn bindende criteria inzake waterzuivering. Er zijn criteria opgenomen voor de krimpbestendigheid bij wassen en drogen en voor de kleurvastheid bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze criteria zijn gebaseerd op de normen van het ISO (International Standards Organisation).

Het eindproduct mag geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bevatten. Genetisch gemodificeerde organismen mogen niet gebruikt worden.

Remember you’re the one who can fill the world with sunshine

 

— Sneeuwwitje

Verzorgingsproducten

Ook deze zijn zorgvuldig uitgekozen. Zo zijn ze allemaal op natuurlijke basis en bevatten ze enkel de ingrediënten die noodzakelijk zijn. Geen overbodig troep dus! Daarbij zijn ze ook niet getest op dieren en lief voor de gevoelige babyhuid.

Speelgoed

Bij het uitkiezen van speelgoed vind ik het belangrijk dat het veilig, duurzaam, educatief en vrij van schadelijke stoffen is, maar ook dat het eigen verhaal heeft en de fantasie van het kind prikkelt. Hoe jong het ook is. Heel veel speelgoed is dan ook gemaakt van hout, biologisch katoen of gerecycleerd materiaal. Je zal hier dus ook geen ‘rommel’ vinden, maar ‘echt’ speelgoed.

Nog Vragen?

Wil je nog meer informatie over een bepaald product, aarzel dan niet om mij te contacteren en dan help ik je met alle plezier verder!