Zorgvuldig voor JOU uitgekozen

Al onze producten worden eigenhandig gekozen waarbij ze allemaal geselecteerd zijn op hun duurzaamheid, kwaliteit, productieproces, veiligheid.

Ons Verhaal

Ik ben Emilie en samen met mijn man Stephane en zoontje Sem woon ik in het landelijke Huldenberg.

Ik groeide op tussen de kindjes (mijn mama was onthaalmoeder) en ook ik studeerde verder in de kinderzorg en kleuteronderwijs. Ondertussen ben ik al een aantal jaar mede eigenaar van een kinderdagverblijf, waar we dagelijks 22kindjes van 0 tot 3 opvangen.

Waarom dan nog een webshop hoor ik je vragen? Wel, omdat het kan! 😂

Nee, eerst en vooral omdat het idee al heel lang in men hoofd zat. Iets voor de kindjes, iets waarmee ik iets kan betekenen voor hen, mensen helpen, raad geven,….

En als je dan zelf mama wordt… Tja dan wordt je kritisch op alles wat je voor je kindje kan vinden 🙂

Maar alsof het zo moest zijn kwam De kleine reus en de draak op mijn pad.

Twijfel was er niet! Het hele concept, ecologische kinderkleding, verantwoorde verzorgingsproducten en je kleintje kunnen laten spelen zonder je zorgen te maken over de gebruikte producten, het bestaat!

Ook ik zal met de grootste zorg al deze spullen uitzoeken voor jullie, zodat jullie gerust kunnen zijn met jullie aankoop. Het enige wat jullie dan nog rest is plezier maken en genieten!

Want eerlijk, is dat niet ons grootste geluk? Onze kindjes gelukkig en gezond zien?

Vanuit mijn werkervaring en de “mama”ervaring wil ik jullie ook steeds proberen bijstaan met raad en tips, want kennis is alleen nuttig als je het deelt 😉

Textiel & Kledij

Alle kledij is minstens gemaakt met stoffen van organische oorsprong. Verschillende merken hebben het GOTS-label.

Dit label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurd. Het geeft aan dat de textielvezels afkomstig zijn van biologische landbouw. Zo moet het product minstens minsten 95% organische (biologische) vezels bevatten. Bij de productie van kledij mogen geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen gebruikt worden. Daarnaast legt GOTS de verplichting op een duurzaamheidsplan op te maken met aandacht voor water- en energieverbruik en afvalbeheer. Zo houdt het rekening met de maximale emissienormen voor water bij productie van het textiel. Er zijn bindende criteria inzake waterzuivering. Er zijn criteria opgenomen voor de krimpbestendigheid bij wassen en drogen en voor de kleurvastheid bij transpiratie, wassen, nat en droog wrijven en blootstelling aan licht. Deze criteria zijn gebaseerd op de normen van het ISO (International Standards Organisation).

Het eindproduct mag geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bevatten. Genetisch gemodificeerde organismen mogen niet gebruikt worden.

 

Remember you’re the one who can fill the world with sunshine

— Sneeuwwitje

Verzorgingsproducten

Ook deze zijn zorgvuldig uitgekozen. Zo zijn ze allemaal op natuurlijke basis en bevatten ze enkel de ingrediënten die noodzakelijk zijn. Geen overbodig troep dus! Daarbij zijn ze ook niet getest op dieren en lief voor de gevoelige babyhuid.

Speelgoed

Bij het uitkiezen van speelgoed vind ik het belangrijk dat het veilig, duurzaam, educatief en vrij van schadelijke stoffen is, maar ook dat het eigen verhaal heeft en de fantasie van het kind prikkelt. Hoe jong het ook is. Heel veel speelgoed is dan ook gemaakt van hout, biologisch katoen of gerecycleerd materiaal. Je zal hier dus ook geen ‘rommel’ vinden, maar ‘echt’ speelgoed.

Nog Vragen?

Wil je nog meer informatie over een bepaald product, aarzel dan niet om mij te contacteren en dan help ik je met alle plezier verder!